Translate

måndag 26 december 2016

Whiskylikörcocktail

När jag besökte Wick och Old Pulteney i samband med stipendiatresan som jag vann via tidningen Allt om whisky så inhandlade jag naturligtvis en hel del roliga flaskor med mig hem. Det blev mestadels whisky förstås men även en flaska Stroma som är Old Pulteneys egna whiskylikör, vilket jag varmt kan rekommendera.

Jag tycker det är kul att kunna ta fram något annat ur skåpet och perfekt att bjuda på till dem som inte har förstått grejen med whisky än. Stroma är en whiskylikör med en alkoholstyrka på 35% och som innehåller Old Pulteney single malt. Den är fruktigt söt av plommon och körsbär samt honung och fudge. Trots den rejäla sötman (som en likör brukar vara) så upplever jag att även att smaken av whisky är framträdande vilket jag förstås gillar skarpt!

Jag ser många användningsområden med Stroma. Förutom att den är perfekt att ha som avec till kaffet efter en god middag så tänker jag att den går att använda för att marinera bär eller i en fruktsallad, till den goda ostbricka eller att göra en variant av desserten tiramisu.

Idag så använde jag mig av Stroma då jag gjorde välkomstdrinkar när vi hade besök av några vänner. Jag använde mig då av egengjord äppelmust från sommarens äpplen, krossad is, äppelsnurror också en skvätt Stroma. Som drinkpinne tänkte jag spexa till det med en kanelstång men då det var slut på dessa i affären så pudrade jag över lite mald kanel på toppen av drinken. Super gott blev det ialla fall och gästerna blev mycket nöjda.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En ny ängel från Spirit of Hven

  En ny ängel lanseras snart från Spirit of Hven, närmare bestämt 1 mars. Det är en begränsad upplaga om 1683 flaskor varav 1200 säljs via S...