Translate

måndag 6 november 2023

Highland Park 18 yo Single Cask

 

Digital provning ikväll med onlinebaserade whiskybutiken ”The Single Malt Shop” J Under luppen har vi ett stycke single cask från Highland Park, en 18-årig “Dublin Edition” som presenteras av ingen mindre än Senior Ambassador (och bästa storytellern) Martin Markvardsen.



Fakta

Fattyp: Refill Sherry Butt

Fatnummer: 900001

Destillerad: 15/10 2002

Buteljerad: 13/4 2021

ABV: 57,4%

Totalt antal flaskor till försäljning: 515 st.

Pris: €447,93 (+ €23,75 frakt DHL Express) via https://thesinglemaltshop.com/

 

Doft: Omedelbart känner jag igen den där karaktäristiska men diskreta rökigheten som kännetecknar Highland Park; blommig och mineralig rök med slingor av lime. I doftbild framträder även toner av söta havrekakor, sockrade aprikoser, muskotnöt och blommande ärttörne. En rätt tydlig nyans som sticker ut för mig är den av rostad mandel som går lite åt det kanderade hållet.

I smak finner jag en kombination av sött och fruktigt tillsammans med syrlig citronkaramell och kryddiga ektoner. Här samsas blommiga nyanser av ljunghonung och turkish delight sida vid sida med pudrig vanilj och aromatisk lime. Vansinnigt vackert och gott! Balansen är rent ut sagt magisk och jag kan inte annat än att njuta.

Sláinte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En ny ängel från Spirit of Hven

  En ny ängel lanseras snart från Spirit of Hven, närmare bestämt 1 mars. Det är en begränsad upplaga om 1683 flaskor varav 1200 säljs via S...