Translate

tisdag 4 oktober 2016

Whisky Cupcake

Kanelbullens dag i all ära… men här har ni en annan delikat liten sak att pröva på där hemma.

Kardemumma och blåbärscupcake, toppat med färskostkräm som jag smaksatt med vit choklad. Sedan, som pricken över i har jag ringlat över en egengjord whiskysyrup.
Jisses Amalia, det smakar helt underbart!
Den kryddiga kardemumman tillsammans med den lite syrliga färskosten och den söta vita chokladen samt whiskysyrupen harmonierar på alldeles perfekt sätt i gommen.
Jag valde att använda mig av Old Pulteney 17 år och med alkoholstyrka på 46%. En enligt mig väldigt god single malt som är lagrad på bourbon- och sherryfat och som har en härlig nyans av smörkola, salt, vanilj och lite päron.

Att kombinera smaker och hitta den där kombinationen som passar ihop tycker jag är väldigt roligt och spännande. Det finns så mycket gott att prova på och lyckligtvis är jag gift med en kock som delar samma intresse som mig för det goda i livet. Vi är den typ av familj som ofta har huset fullt med familj, vänner och släkt för att njuta tillsammans av god mat och dryck samt trevlig gemenskap. Det passar perfekt för oss som gillar att experimentera i köket.


Denna lilla bakelse gick till och med hem hos min fru som annars inte är ett större fan av sötsaker. Så det är med andra ord ett gott betyg, värt att rekommendera till andra ;)  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En ny ängel från Spirit of Hven

  En ny ängel lanseras snart från Spirit of Hven, närmare bestämt 1 mars. Det är en begränsad upplaga om 1683 flaskor varav 1200 säljs via S...