Kanelbullens dag i all ära… men här har ni en annan delikat
liten sak att pröva på där hemma.
Kardemumma och blåbärscupcake, toppat med färskostkräm som jag
smaksatt med vit choklad. Sedan, som pricken över i har jag ringlat över en egengjord
whiskysyrup.
Jisses Amalia, det smakar helt underbart!
Den kryddiga kardemumman tillsammans med den lite syrliga
färskosten och den söta vita chokladen samt whiskysyrupen harmonierar på
alldeles perfekt sätt i gommen.
Jag valde att använda mig av Old Pulteney 17 år och med
alkoholstyrka på 46%. En enligt mig väldigt god single malt som är lagrad på
bourbon- och sherryfat och som har en härlig nyans av smörkola, salt, vanilj
och lite päron.
Att kombinera smaker och hitta den där kombinationen som
passar ihop tycker jag är väldigt roligt och spännande. Det finns så mycket
gott att prova på och lyckligtvis är jag gift med en kock som delar samma
intresse som mig för det goda i livet. Vi är den typ av familj som ofta har
huset fullt med familj, vänner och släkt för att njuta tillsammans av god mat
och dryck samt trevlig gemenskap. Det passar perfekt för oss som gillar att experimentera
i köket.
Denna lilla bakelse gick till och med hem hos min fru som
annars inte är ett större fan av sötsaker. Så det är med andra ord ett gott
betyg, värt att rekommendera till andra ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar