Translate

onsdag 24 augusti 2016

Söta ting


Ikväll så har jag lekt fotostudio här hemma i min lilla ensamhet då familjen är i stugan. Inser att min kunskap är begränsad och att jag hemskt gärna skulle vilja gå en fotokurs eller liknande för att lära mig mer om ljus, kamerainställningar osv. Frågan är bara när en ska få tid med sådant?


När jag var färdig med fotograferandet så var det dags för kvällens höjdpunkt, nämligen att öppna den nyinköpta flaskan, Glenmorangie Milsean. Fantastiskt fin låda och flaska med röd-vita polkagrisränder som gav mig en känsla av tivoli och engelska små godisbutiker… ja, ni vet, de där butikerna som är fyllda med stora runda skålar av glas innehållande hårda, vackra och färgglada karameller samt andra smaskigheter. Jag kunde helt enkelt inte motstå denna skönhet då den stod där så fint på bolagets hylla och liksom ropade just mitt namn.


Glenmorangie Milsean ingår i Glenmorangies populära Private edition serie och detta är nummer sju i serien. Ordet Milsean är gaeliskt och betyder ”söta ting”. Denna whisky är en single malt på 46% som till en början har lagrats på bourbonfat för att avslutningsvis lagras på omrostade ekfat och som tidigare innehållit röda viner. Väldigt spännande idé tycker jag och jag ser fram emot att få lukta och smaka närmre.


Och så var stunden kommen, då de upphällda guldet fått luftat sig en stund och då det äntligen är dags att testa!


Studerar först färgen som är härligt kopparfärgad. Konstaterar att det passar så bra med den guldiga texten och den röda etiketten på flaskan. Nästan som en inredningsdetalj detta då det är en fröjd att titta på.


Doft: När jag luktar på glasets innehåll så tänker jag direkt att ”Mm, det här doftar fantastiskt gott”. Jag känner en fruktig doft med fatkaraktär och mycket vanilj, röda frukter såsom kandenderade äpplen och även hallon. När jag doftar igen så hittar jag även dofter av rostad kokos och hasselnötter, fransk nougat och bitter choklad. Ljuvligt!


Smak: Vid en första sipp så känner jag en vild pepprighet på tungan. När pepparn har blivit lite mildare känner jag smak av vanilj, varma solmogna hallon och en lätt ton av lakrits och kaffe. När jag smakar igen kommer andra nyanser fram såsom choklad, skalet av vindruvor (!) och massvis med kokos… som en kokosexplosion! Slutligen ger denna goding en härligt söt och kryddig eftersmak att njuta länge av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En ny ängel från Spirit of Hven

  En ny ängel lanseras snart från Spirit of Hven, närmare bestämt 1 mars. Det är en begränsad upplaga om 1683 flaskor varav 1200 säljs via S...